Het stappenplan voor hypotheken

Oriëntatie|

In onze eerste afspraak bespreken we samen wat je kunt met jouw huidige financiële positie alsook wat je graag wilt. Na onze afspraak stuur ik je deze indicatieve berekening per mail toe. Heb je na dit gesprek vragen? Stuur mij vooral een mail! Ik sta voor je klaar en begeleid je graag tijdens je zoekproces met jouw financiële vragen. Dit gesprek kan naar wens ook gaan over: de bestaande hypotheek: extra aflossen, overwaarde opnemen, verbouwen, andere aflosvorm, relatiebreuk alsook over verzekeringen, kredieten, vermogen en dergelijken.


Inventarisatie|

Heb je gekocht en kunnen we aan de slag? Ik hoor het graag! Je kunt de documenten gaan verzamelen welke ik nodig heb voor het adviestraject, ik laat jouw taxatie inplannen en naar wens ook de bouwtechnische keuring. Over twee weken hebben wij het vervolggesprek!


Advies & aanvraag|

Tijdens het vervolggesprek gaan we dieper in op jouw wensen en behoeften voor de toekomst. Na ons gesprek schrijf ik het adviesrapport met eventueel de draagplichtovereenkomst en vraag ik jouw nieuwe hypotheek aan. Alsook de overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheids- en/of werkloosheidsverzekering.


Bemiddeling & afronding|

Je ontvangt het renteaanbod. Dit is de eerste offerte van de hypotheekverstrekker. Zodra ik deze getekend van jou terug heb, stuur ik al jouw documenten naar de hypotheekverstrekker zodat zij jouw hypotheekaanvraag kunnen beoordelen. Als zij akkoord zijn, ontvang je een bindend aanbod. Gefeliciteerd, de hypotheek is bindend en kun je naar de notaris. Je ontvangt van mij een offerte voor de woonverzekeringen en ik vraag de bankgarantie voor je aan. Het is belangrijk dat je de verzekeringen geregeld hebt voordat je naar de notaris gaat.


Nazorg|

Nadat je bij de notaris bent geweest, gaat jouw hypotheek bij mij en de hypotheekverstrekker in beheer. Verandert je situatie of wil je bijvoorbeeld verbouwen? Je kunt altijd bij mij te recht met jouw financiële vragen.

Ik werk samen met onderstaande hypotheekverstrekkers

ING Bank

BLG Wonen

ABN Amro

Florius

Lloyds Bank

Rabobank

NIBC Bank

Nationale Nederlanden

Aegon

ASR

ASN Bank

Syntrus Achmea

Centraal Beheer

Woonfonds

Attens

Allianz Direct

Obvion

BijBouwe

Argenta

MUNT Hypotheken

Hypotrust

Moneyou

Tulp Hypotheken

Venn Hypotheken

Clarian Wonen

Holland Woont

Robuust

IQWoon

Merius

Vista Hypotheken

Lot Hypotheken

Dynamic Verhuur

Woonnu

Schadeverzekeringen

Als tussenpersoon werk ik met meerdere schadeverzekeraars samen: ASR, Klaverblad en Nationale Nederlanden.


Nou bekijk ik de wereld het liefste vanuit het positieve, toch geeft het rust als je hebt nagedacht welke risico's jij loopt en welke je kunt en wilt dragen of welke we beter kunnen verzekeren om eventuele grote financiële gevolgen te voorkomen.

Er zijn velen schadeverzekeringen, waaronder:
♡ woonhuis, inboedel en glas
♡ aansprakelijkheid
♡ reis
♡ rechtsbijstand
♡ gezinsongevallen
♡ auto, fiets, brommer, motor en dergelijken

Wist je dat vrijwel iedereen eens in de paar jaar aanspraak maakt op zijn polis?


Voorbeelden:
☆ een auto ongeluk
☆ kapot telefoonscherm
☆ lekkage door vaatwasser
☆ ontslag via werkgever
☆ ruzie met de aannemer
☆ vermiste/gestolen bagage op vakantieHeb je schade en de verzekering via mij geregeld? Neem contact met mij op en ik help je met de schadeclaim.


Tip: Ben je ondernemer? Ik kan je ook helpen met de Zakelijke Schadeverzekeringen!

verzekering hartvol

Risicoverzekeringen: arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden

 Als tussenpersoon werk ik met meerdere risicoverzekeraars samen:

TAF, CreditLife, HeraLife, BNP Paribas, Scildon, Dazure, Klaverblad, Nationale Nederlanden, ASR, Centraal Beheer, Allianz


Naast het adviseren in de hypotheek ga ik ook met je in gesprek over "wat nou als":
- je partner komt te overlijden?
- er gebeurt wat ernstigs met je lichaam en kunt niet meer werken?
- je raakt je baan kwijt?

Dit zijn geen onderwerpen waar je het dagelijks over wilt hebben of welke je mee wilt maken. Toch hebben ze veel impact op jouw financiële situatie als dit je overkomt. Ik maak graag deze zware gesprekken voor je begrijpelijk en inzichtelijk, zodat je nu goede keuzes kunt maken en voorbereid bent voor wat kan gebeuren in de toekomst.


Naast alle emoties die er spelen op dat moment, geeft het extra rust als deze zaken goed geregeld zijn. Hoe wil je, je gezin achterlaten? Wat wil je regelen voor je kinderen? Hoeveel inkomen heb je nodig om in je woning te kunnen blijven wonen als je niet meer kunt werken? Hoe ga je de hypotheek betalen als je, je baan kwijt raakt. Ik heb meer van dit soort vragen voor je welke ik graag persoonlijk met je bespreek om te bekijken of er een tekort is op jouw inkomsten naar aanleiding van jouw wensen.

Er zijn verschillende voorzieningen die je kunnen helpen om deze risico's af te dekken:

♡ de voorzieningen vanuit de overheid

♡ minder uitgeven/sparen

♡ spaarbuffer gebruiken

♡ inkomensaanvulling via de werkgever

♡ zelfstandig een verzekering afsluiten als inkomensaanvulling, hypotheekbeschermer of ter aflossing

♡ uitvaartverzekering; Weet jij het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?
♡ overlijdensrisicoverzekering
♡ lijfrente
♡ testament: Heb jij al een testament en iemand uitgekozen als executeur?

♡ levenstestament
♡ voogdijverzekering; Heb je al een voogd aangesteld voor je kinderen?

Helaas hebben we het niet in de hand of ons een van deze risico's overkomt. Daarom is het op iedere leeftijd verstandig om bij deze risico's stil te staan en te regelen wat bij jouw wensen past.

Als financieel adviseuse bespreek ik graag je opties en kan ik je helpen met het organiseren van de verzekeringen. Mocht je komen te overlijden… dan kan ik je nabestaanden helpen met de afwikkeling.

Raak je werkloos, arbeidsongeschikt of komt je partner te overlijden? Als je de polis via mij hebt geregeld, help ik je graag met de uitkering. Dit geldt ook voor jouw nabestaanden. Laten we genieten van het leven en onze nabestaanden ontzorgen met een fijne afwikkeling als het leven er niet meer is.Tarieven

Hypotheken

Ik hanteer vaste tarieven afhankelijk van jouw persoonlijke situatie:

Koop je alleen of samen?

Is het je eerste huis of heb je al een hypotheekverleden?

Ben je in loondienst, ondernemer of met pensioen?

Is er sprake van maatwerk?

De tarieven variëren tussen € 2.250 - € 4.000.


Wil je een aanpassing op jouw huidige hypotheek, zoals een verhoging, ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid, omzetting, oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker en dergelijken? Ook hierbij kan ik je helpen. Hiervoor gelden andere tarieven welke ik graag met je bespreek in een eerste afspraak.


Risicoverzekeringen

Voor het adviseren en/of bemiddelen bij een losse risicoverzekering voor werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden zijn de kosten eenmalig € 250 per verzekering indien deze niet gelijktijdig met de nieuwe hypotheek worden aangevraagd.


Schadeverzekeringen

Voor mijn begeleiding bij jouw schadeverzekeringen (inclusief offerte en aanvraag) zijn géén eenmalige kosten verbonden. Je betaalt hiervoor een klein bedrag aan provisie in jouw maandbedrag wat je aan de verzekeraar betaald. Hierdoor heb je altijd mijn begeleiding bij een schade zolang de polis loopt zonder een factuur te ontvangen. Dat is wél zo prettig als je in de vervelende situatie van een schade bent beland. Ook voor wijzigingen ben ik je aanspreekpunt. 


Kredieten

Voor het afsluiten van een krediet ontvang je geen eenmalig factuur. In jouw maandbedrag welke je betaalt aan de kredietverstrekker zit een klein bedrag aan provisie welke ik ontvang voor mijn werkzaamheden.

♡ Dit maakt het in sommige gevallen goedkoper om een verbouwing via een krediet te financieren in plaats van de hypotheek te verhogen!


In ons vrijblijvend hypotheekgesprek vertel ik je hier graag meer over. Tot het moment dat wij samen aan de slag gaan, kun je al jouw vragen aan mij stellen. Het tarief blijft hetzelfde. 


De opdracht tot dienstverlening hoeft pas te worden getekend als we samen aan de slag gaan. Tot die tijd werk ik graag met je op vertrouwen en staat het je vrij vragen te stellen.